tisdag, maj 19, 2015

Italien, dag 3



Vår sista hela dag i Italien spenderade vi först med att försöka luska ut hur vi skulle betala en parkeringsböter vi fått efter att ha parkerat vid en mataffär och inte fattat att vi var tvungna att betala! Efter att ha letat reda på polisstationen och fått direktiv att betala boten på ett postkontor, så gjorde vi det och mötte sedan upp några vänner för en lunch i Gargnano. Som vanligt sken solen, som vanligt var det varmt och härligt!


Gargnano är verkligen hur vackert som helst, med alla fina hus och vattnet som glittrar. Alfred fascinerades av fiskarna i sjön, eftersom det är alpvatten i sjön är det klart så att man kan se nästan ned till botten! Det är skönt att han nu är så pass stor att vi inte behöver oroa oss för att han ska hoppa i vattnet! Visst, han kan fortfarande snubbla och råka ramla i vattnet, men när han var 2 år var det större risk att han skulle hoppa i av fri vilja...


Till efterrätt var vi såklart tvungna att leta upp gelato, och det här var nog den godaste gelaton under resan. Stracciatella och limone är min go to, Alfred är mer en choklad- och vaniljmänniska. Men ärligt talat funkar vilken smak som helst för min del! Gelato alltså, bland det bästa som finns.


Efter lunch och efterrätt skyndade vi oss hem till villan igen, poolen hägrade! Den var inte uppvärmd, så den var minst sagt avsvalkande, men det avskräckte som sagt var inte Alfred. Till och med de mindre barnen. vissa fortfarande bebisar, tyckte det var skönt att svalkas av lite i värmen.


Och citronerna alltså. Huset heter ju Limonaia Le Ravere, limone är citron på italienska, så det är inte så konstigt att det var fult av citroner överallt, men alltså, så fantastiskt! Och apelsiner! Apelsinblommor doftar något fantastiskt, det var en underbar doft att vakna upp till på morgonen. I resväskan plockade vi med oss några citroner hem, såklart!


På kvällen åkte de flesta iväg på en vinprovning, men eftersom vi skulle åka hem dagen därpå, så kände vi mer för att hänga hemma i villan med några av vännerna. Utanför det huset där vi bodde fanns det en stenugn i väggen, pizza var såklart ett måste! Efter lite googling lärde vi oss att man var tvungen att elda i ugnen 4-5 timmarna innan för att värma upp den ordentligt, så det gjorde vi. Jag satte en deg på färsk jäst och speciellt italienskt pizzamjöl, och jag tror ingen av oss vågade hoppas på att pizzorna skulle bli goda, men de blev verkligen hur goda som helst! Buffalomozzarella, salami, oliver och så pefekt gräddade i stenugn och ätna så fort de kom ut ur ugnen. Vår sista kvällsmåltid i Italien kunde inte ha varit bättre!


11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fantastisk resa ni haft!
Och så många goda glassar A fick äta ;-)

Anonym sa...

Pizzan i Italien är underbar men man kommer rätt nära med att ha en stenplatta i sin vanliga ugn, köp ingen porös dyr pizzasten, de går inte att diska ens, utan en kakel eller klinkerplatta funkar hur bra som helst! Lägg den i ugnen i god tid för den bör värmas rätt länge. Och så givetvis kavla degen tunt som attan.

Annika sa...

GUD vilken HÄRLIG RESA!!!!
Jag vill också!
Vilket mysigt ställe ni bodde på. Och gelato, ja, det är så otroligt GOTT!!! Håller med!!
Så underbara bilder.
OCH ja, det ser verkligen ut som om mannen på bilden POSAR, han på samma bild som de dina män :-) SÅ kul!!! Tror absolut han gjorde det för dig, och din bild :-)
Nä, nu vill jag också åka!!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - njae, en pizzasten är nog god, men inget slår den här pizzan, särskilt med den utsikten! ;)

Annika - ja, verkligen härligt, mycket på grund av att vädret var fantastiskt!

Desiree sa...

Jag njuter sa av alla dina harliga Italien bilder Marie och din berattlse. Det ar perfekt att fa just sadana har tips pa sma guldkorn att besoka. Inser att det faktiskt inte ar mer an 5 timmar I bil for oss ner till Verona. Ett perfekt utflyktsmal for en langhelg framover. Pizzan ni gjorde ser dogod ut! To die for. Visst blir pizza mycket godare med pizzasten. Vi har gjort valdigt god pizza med pizzasten pa grillen som blev helt underbar.
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Ha ha, pratade precis senast i morse med mina italienska kollegor om våra äventyr med bilkörning och böter i Italien. Vi har fått en fortkörningsbot (automatisk på motorvägen) och en där de säger att vi körde på en väg endast för lokalt registrerade bilar i Florens men det var kring centralstationen och för att komma ner i ett parkeringsgarage och hur skulle vi annars kommit dit?!. Och en annan gång blev vår bil (och typ 30 andra bilar) bortbogserade från en stor parkering för den var tydligen egentligen för bussar. Då fick vi traska 20 min till polisen, betala boten, och sedan traska 20 min i en annan riktning för att hämta bilen i ett garage! Och en gång körde någon på vår bil bakifrån men ingen skada som tur är!

Gretas Gotland sa...

Åh, vilka vackra bilder! Jag hade funderingar på att ta upp franskan igen i höst, men kanske det får bli italienska istället... :-)

Miss Marie sa...

Desiree - nej, det är inte långt, det är många tyskar o schweizare på besök i norra Italien! :) Värt ett besök!

Anna - haha, det här är vår första böter faktiskt, men vet att makens bror fick en bot i Rom för att han åkte där en dag då hans hyrbils registreringsnummer började på en bokstav/nummer som inte fick åka inne i centrala Rom just den dagen... Hur man nu som turist ska kunna gissa sig till det?! ;) Som tur är har vi aldrig varit i en krock, smått fantastiskt så som italienarna kör!

Greta - varför inte, det är ju ett så fantastiskt vackert språk! :)

Fröken L sa...

Vilken härlig resa ni har haft. Underbara fantastiska Italien. Och italiensk glass är nog världens godaste. Min favoritsmak är också limone.

Kram Linda

Miss Marie sa...

Linda - jamen, det finns knappt något godare! :)

Europa fashions sa...

The blogs you have produced are really the true voice of the city of knowledge. Please keep it up and make it necessary to produce one blog on the daily basis. I promise to come again and soothe the thirst of my knowledge.
womens footwear sale